Nyugdíjkalkulátor 2019-re: így lehet kiszámolni a várható nyugdíj mértékét

Szeretné tudni, mekkora összegből gazdálkodhat majd a nyugdíjas években? Fontosnak tartja, hogy az élet alkonyán is megőrizhesse a korábbi életszínvonalat? Idősként sokan szeretnének utazni, nyugodt körülmények között élni. De vajon mennyire alkalmas az állami nyugdíjrendszer arra, hogy mindezt biztosítsa? A munkával töltött évek után sajnos sokszor nem azt kapjuk, amire vártunk, és ez a jövőben még inkább így lesz. A nyugdíjrendszer egyre inkább működésképtelenné válik, és mind többet igyekeznek segítségül hívni az öngondoskodást.

Nyugdíjkalkulátorral 3 kattintás is elég ahhoz, hogy valaki kiszámolja saját magának a várható nyugdíját. Felkészült arra, hogy megdöbbentő összeget fog látni? Nem véletlen, hogy egyre többen választják a nyugdíjbiztosítás kínálta előnyöket, melyeknek köszönhetően idős korban sem kell lemondani az élet élvezetéről. Az életkor és a nettó fizetés megadása után a rendszer a hatályos jogszabályok szerint kiszámolja szinte tökéletes pontossággal azt, hogy mekkora összegre számíthat majd nyugdíjasként.

Ha a látott összeg megijesztette, akkor éppen itt az ideje, hogy a megfelelő nyugdíjbiztosítás konstrukció mellett tegye le a voksot. Nem mozog otthonosan a témában? Miért ne kérné független szakértő segítségét? Mindegy, hogy az éves húsz százalékos állami támogatás igénybevételéről van szó, vagy a nyugdíjcélú megtakarítással kombinált életbiztosítás egyéb jellemzőiről, minden kérdésére választ kaphat a szakembertől.

Sokan sajnos úgy vélik, hogy nyugdíjasként a jelenlegi összeg töredéke is elég lesz számukra, hiszen már mindenük megvan. A tapasztalatok azonban megcáfolják ezt. Nap mint nap láthatunk olyan nyugdíjasokat, akik sokszorosan meggondolják a boltban, hogy mire költsenek, és akkor az egészségre fordított kiadásokról még nem is szóltunk. Akarva-akaratlanul megszaporodnak ugyanis idős korban az egészségügyi problémák, melyek hatékony és megbízható kezeléséhez gyakran csak a magánrendelések jelenthetnek segítséget. Ez viszont pénzbe kerül, nem is kevésbe.

Az életminőség fenntartása és az egészség megőrzése érdekében is nagyon fontos tehát, hogy megfelelő összeg álljon rendelkezésre akkor is, amikor már a hétköznapok nem a munkáról szólnak. Nyugdíjbiztosítás segítségével megteremthető az anyagi biztonság.