Biztonságosabb lehet a minőségi gumiabroncs

Évszakváltáskor rendszerint szóba kerül a gumiváltás fontossága, ám a tapasztalatok szerint sokan szeretik elodázni az ezzel járó feladatokat. Az idei tél egyébként is tökéletes mintapéldája annak, hogy klímaváltozással igenis számolni lehet, s ez hazánk időjárására is jelentős hatással van. De valóban nem érdemes lecserélni ezen túl a gumit a hét fok környéki hetekben? Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a téli abroncs mind összetételét, mind felületi kialakítását illetően eltérő jellemzőkkel bír, mint a nyári változat. Éppen ezért célszerű a kritikus hét fokhoz közeledve nyáriról télire váltani.

S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? Mindenki másra esküszik, s ha rendszerint egy márka már bevált, akkor hajlamosak vagyunk ragaszkodni ahhoz. Kezdő és már kissé tapasztaltabb autósoknak is érdemes azonban figyelemmel követni az aktuális autógumi teszteket, melyek segítségével sokat megtudhatunk az egyes márkák teljesítéséről. Korántsem mindegy ugyanis, hogy a választott szett miként teljesít nedves, havas, jeges körülmények között, mennyit fogyaszt, vagy éppen menetzaj tekintetében mit várhatunk tőle. A változó időjárás miatt a gumi tapadása nem mindig ugyanolyan, ezért a minőségi gumiabroncs nagyobb biztonságot nyújthat.

Nem kevés azon autósok száma, akik a járművön szeretnének spórolni. Ez sajnos a lehető legrosszabb megközelítés, hiszen ezzel a közlekedés biztonságát tesszük kockára. Nem csak az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserére érdemes odafigyelni, hanem a gépjármű általános állapotára és szervizelésére is. Ha már némi tapasztalattal rendelkezünk, akkor rendszerint feltűnik, ha valami másként működik az autóban. Ilyenkor nem érdemes várni a javíttatással, hiszen az idő múlásával rendszerint csak komolyabbá válnak a hibák, s persze így a javíttatás is többe fog kerülni.

Hamarosan itt a téli időszak vége, tehát már most érdemes arról gondolkodni, hogy milyen márkájú nyári gumi szettet szeretnénk beszerezni. Hatalmas árkülönbség ma már nincsen az egyes márkák között, így célszerű kicsit többet rászánni a gumicserére, s így jó eséllyel időtálló minőségű, kiválóan teljesítő abroncsot sikerül majd választani. Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk, amivel ráadásul pénzt is spórolhatunk.