Az ESTA kérelem során megválaszolandó kérdések

Biztosan számos amerikai filmet látott már, ami arra motiválta Önt és a családját, hogy ellátogassanak az Egyesült Államokba. Legalább egyszer érdemes mindenkinek megtapasztalnia ezt a teljesen más világot, hiszen egy maradandó élményt jelent majd. Azonban azt is fontos tudni, hogy az ESTA engedély nélkül nem jogosult arra, hogy átlépje az Államok határát. Mit is jelent pontosan az ESTA? Ez az úgynevezett Elektronikus Utazási Engedély, amit 2009-től kezdve minden polgárnak köteles igényelnie, amennyiben a Vízummentességi Programba tartozik. Akár turisztikai vagy üzleti célból is készül az USA-ba, ezt a kérelmet mindenképp meg kell szereznie.

Abban az esetben nem szükséges a hivatalos vízum, ha a fent említett programba tartozik, valamint 90, vagy ennél kevesebb napig tervez az USA-ban tartózkodni. Végül, de nem utolsó sorban, feltételt képez az is, hogy return vagy továbbhaladó jegye van. Szeretné meglátogatni az ott élő rokonokat? Esetleg egy nyári vakációt akar új helyen eltölteni? A lehetőség Ön előtt áll, de mindenképp fontos, hogy az ESTA még időben legyen igényelve. Ha nem tudja, milyen lépéseket kell betartania ennek érdekében, akkor minden segítséget megtalál az oldalon, mi több, akár azonnal ki is töltheti ezt a kérelmet, online. Az ESTA kérelem nem telik sok időbe, de nagyon fontos, hogy pontos adatokat adjon meg. Ide tartozik a nem és a név, születési dátum és ország, valamint a szülők neve is.

Ami szintén nagyon fontos, az útlevél adatok megadása. Az útlevél szám mellett fel kell tüntetnie a kiállítás pontos dátumát, valamint a lejárati napot is. Az ESTA kérelem során olyan kérdésre kell még válaszolnia, hogy jelenleg egy másik ország állampolgáraként is szerepel-e, vagy volt-e már erre példa. A telefonszám, e-mail és a lakcím szintén szükséges. Mivel ez egy komoly kérelem, fel kell készülni mindenre. Éppen ezért kell megjelölnie egy vészhelyzeti kapcsolatot is, ha bármi történne Önnel az Államokban. Mindez sokkal gyorsabban megy, mint ahogy azt gondolná, így hát érdemes azonnal, helyben kitölteni a nyilatkozatot.

Ha ezzel megvan, merüljön el a blog bejegyzések között is, ahol hasznos tanácsokat talál arról, hogy milyen az USA egészségügyi ellátása, valamint mely városokat érdemes mindenképp meglátogatnia! Az ESTA kérelem témájával kapcsolatos kérdések érdekében kattintson a www.estavisa.hu oldalra, ahol mindent megtalál, részletes magyarázattal! Intézkedjen időben és fedezze fel Amerikát saját szemmel is! Az új kalandokra mindig szükség van, ez pedig kétség kívül emlékezetes lesz.